top of page

Profile

Join date: May 10, 2022

About

KV Mechelen lijkt uitgeteld voor Europees ticket na nederlaag in GentMECHELEN - GENT LIVE UITZENDINGMECHELEN - GENT VOETBAL KIJKENGent heeft een grote stap richting eindwinst in de Europe Play-offs gezet. Het won van KV Mechelen na een late goal van Joseph Okumu. Als Gent de Europe Play-offs wint, komt er geen duel meer met de 4e uit de Champions' Play-offs.


Sleutelmoment: Net voor het uur krijgt Hairemans de beste kans van de partij om KV Mechelen op voorsprong te koppen, maar hij knikt de bal in de handen van doelman Roef.


Man van de match: Weinig echte uitblinkers vandaag. AA Gent-verdediger Joseph Okumu kroonde zich met een clean sheet en een doelpunt wel tot matchwinnaar.


Opvallend: KV Mechelen blijft het moeilijk hebben op Gentse bodem. De laatste zege van Malinwa in Gent dateert al van 2012, AA Gent won sindsdien 8 keer in eigen huis, 3 keer werd er gelijkgespeeld.


Statistiek: Het grote pijnpunt bij KV Mechelen lag dit seizoen buitenshuis. Elf nederlagen op verplaatsing is te veel om te kunnen meespelen voor de prijzen.

Voor KV Mechelen was het de match van de laatste kans op een Europees ticket. De bezoekers begonnen dan ook het gretigst aan de wedstrijd. Op het kwartier trapte Mrabti de 0-1 tegen de touwen, maar het feestje ging niet door wegens een voorafgaande overtreding van Souza.


Daarna herstelde AA Gent het evenwicht, Kums zette Coucke aan het werk met een fameuze pegel. Bij de bezoekers bleef Mrabti de gevaarlijkste man, maar zijn inzet werd niet beloond: 0-0 halfweg.


Na de pauze golfde de wedstrijd goed op en neer, maar het aantal kansen bleef beperkt. Cuypers en vooral Hairemans misten voor KV Mechelen, aan de overzijde tikte Coucke een vlam van Tissoudali over de lat.

Een 0-0 leek in de maak, tot Kums een hoekschop op het hoofd van Okumu schilderde. De Keniaan deponeerde de bal netjes in de verste hoek en zette AA Gent zo op weg naar een tweede zege in deze Europe play-offs. KV Mechelen is alleen mathematisch nog niet uitgeteld voor Europees voetbal.


Rob Schoofs (KV Mechelen): "De ontgoocheling is natuurlijk groot. We hadden hier een resultaat moeten halen om nog verder te strijden voor winst in de play-offs, maar dat is niet gelukt. Nochtans had de wedstrijd, net als vorige week, ook in ons voordeel kunnen uitdraaien."


"Wij proberen altijd te voetballen. En dat is ook nu heel goed gelukt. We hebben kansen gehad, maar die gaan niet binnen. We hebben ook een mooi doelpunt gescoord, maar dat wordt afgekeurd. En dan krijgen we op het einde een goal tegen op een stilstaande fase. Dat vat een beetje ons seizoen samen: we spelen een goed seizoen, maar net niet voldoende om mee te spelen bij de grote jongens."


In de Play-Offs staat er vanaf dinsdag een midweekse speeldag op het programma. KV Mechelen mag die openen met een thuiswedstrijd tegen KAA Gent. Wouter Vrancken zal hoogstwaarschijnlijk nog een nachtje wakker liggen, aangezien hij in verdedigend opzicht stevig moet puzzelen.


De voorbije dagen en weken zijn de verdedigers bij KV Mechelen immers als vliegen gevallen. Zowel Lucas Bijker als Sandy Walsh, de vaste keuzes op respectievelijk links- en rechtsback, hebben een zware blessure opgelopen. Zij zijn dan ook onbeschikbaar tot het einde van het seizoen. Tot overmaat van ramp geraakte Rick van Drongelen betrokken bij een auto-ongeval. Ook hij zit niet in de selectie voor de komst van Gent.

M

MECHELEN - GENT LIVE UITZENDING 05-10-2022

More actions
bottom of page