Profile

Join date: May 15, 2022

About

Racing Genk moét winnen tegen AA Gent, dat Europees ticket al op zak heeft: "Het verbaast me, ze blijven voor meer dan 100 procent gaan


🔴GO LIVE📺📱👉Genk Gent Live


🔴GO LIVE📺📱👉Click Here To Watch Live


🔴GO LIVE📺📱👉Click Here To Watch Live


Met nog twee speeldagen te gaan in de Europe play-offs telt Racing Genk vier punten achterstand op AA Gent. Zondagmiddag komen de Buffalo's op bezoek in de Cegeka Arena. Enkel met een driepunter behoudt de ploeg van Storck uitzicht op een ticket voor de Conference League.


Het is best opvallend: AA Gent heeft na het winnen van de Beker al een Europees ticket in de achterzak. De Buffalo's gingen op de openingsspeeldag van de play-offs onderuit tegen Racing Genk (0-1), maar pakten sindsdien negen op negen. En dat terwijl er voor de ploeg van Hein Vanhaezebrouck -buiten eer en wedstrijdpremies- niets meer te rapen valt.


"Ze verrassen me toch wel op dat vlak. Ze gaan gewoon door, ze geven meer dan 100 procent. Zelfs na die late gelijkmaker van Mechelen bleven ze doorduwen voor de winnende treffer. Eigenlijk zegt dat alles over hun mentaliteit en mentale kracht", aldus Bernd Storck bij HBVL.


Het wordt voor Genk zondag een moeilijke evenwichtsoefening. De Limburgers moéten winnen, maar mogen tegelijkertijd niet in het Gentse mes lopen. Bernd Storck: "We mogen niet te hard van stapel lopen. Gent is erg sterk en verloor slechts één van haar laatste veertien wedstrijden. Tegen zo'n team moet je altijd over het evenwicht waken en geduldig blijven."


De uitreiking van de Gouden Schoenen en de aftrap van Pierre Denier - zijn officiële huldiging is voor de fandag op zaterdag 16 juli - kunnen de sfeer er zondagmiddag meteen inbrengen, hoopt ook de Genkse coach.


“Positieve emoties kunnen een gunstig klimaat creëren”, zegt Storck. “Het is wel mooi dat Pierre Denier in de club zal blijven na zijn pensioen, het is iemand die altijd alles voor KRC Genk heeft gedaan. Van wie je ook als trainer veel steun ondervindt. We moeten wel opletten dat we ook niet te hard van stapel lopen. AA Gent is een heel sterke ploeg. Van hun laatste veertien wedstrijden hebben ze er slechts eentje verloren. Dat was de heenmatch tegen ons. Tegen zo’n team moet je altijd het evenwicht bewaren en geduldig zijn. Hen proberen af te matten om daarna toe te slaan.”


AA Gent pakte na de nederlaag tegen Genk 9 op 9 in deze play-off 2. Nochtans hebben zij hun Europees ticket al op zak, waardoor er naast de vijfde plaats - die extra tv-gelden genereert - nog weinig op het spel staat. “Op dat vlak verrassen ze me een beetje”, geeft Storck toe. “Zij gaan door, ze geven zelfs meer dan 100 procent. Zoals bijvoorbeeld dinsdag op KV Mechelen. Na die late 1-1 bleven ze doorduwen voor de winnende treffer, dat zegt alles over hun instelling en mentale kracht.”


“Maarten Vandevoordt voelde zich één dag na de match nog een beetje slap. Misschien was het een kleine griepaanval, waardoor hij in extremis forfait moest geven tegen Charleroi, maar intussen is hij weer de oude en traint hij voluit. Ook Ito - die dinsdag met lichte hinder in de liesstreek vervangen werd - is na een dagje rust weer de oude. Verder deden Paintsil, die enkele dag ziek was, en Heynen, die een trap incasseerde, het enkele dagen rustig aan. Maar ik verwacht dat zaterdag iedereen voluit kan trainen en zondag beschikbaar is”, aldus Storck, die vruchten wil plukken van zijn rotatiesysteem. “Iedereen werd ingezet en voelt zich nuttig, ook een volledig nieuwe defensie presteerde dinsdag heel sterk”, benadrukte hij.


Er rest AA Gent dit seizoen nog twee wedstrijden. Op bezoek bij Genk, kunnen de Buffalo’s alvast zekerheid verwerven over de eindwinst in de Europe play-offs. Voor Hein Vanhaezebrouck blijft die vijfde plek zonder twijfel dé ultieme ambitie voor zijn team: “We hebben nog twee wedstrijden af te werken. We zien wel wat het duel in Genk oplevert, het is niet makkelijk in Play-off 2 want iedereen gaat er vol voor.”


Als Club Brugge zondag al kam­pioen wil spelen, dan moet het op het veld van Antwerp (aftrap 13.30u) minstens even goed doen als Union later die avond (18.30u) tegen Anderlecht. Blauw-zwart telt in het klassement drie punten meer dan Union, maar dat zijn er in werkelijkheid 3,5 omdat het oneven puntenaantal van Union na de reguliere competitie naar boven werd afgerond. Als Club Brugge zondag wint, is het kampioen. Bij een gelijkspel moet Club hopen dat ook Union hoogstens gelijk speelt. Ook als zowel Club als Union verliezen, is Club kampioen. Union zou volgende week op de slotdag van de play-offs alleen nog kampioen kunnen ­worden als het zondag beter doet dan Club.


Voor Antwerp, dat nu al zeker is dat het op de vierde plaats zal eindigen in de Champions’ play-offs, staat er niets meer op het spel. Maar dat betekent niet dat het voor de Bruggelingen een walk in the park zal worden. Integendeel. “Zondag doen we het niet voor de punten, maar voor de eer”, zei Ritchie De Laet donderdag na de verloren wedstrijd op Anderlecht. “Die match wordt héél belangrijk. Ons seizoen is nog niet gedaan.”


Een dag later zette ook Antwerpcoach Brian Priske zijn spelers op scherp: “We gaan het Club Brugge héél moeilijk maken. Ik weet hoeveel deze match betekent voor onze supporters. In de derby tegen Beerschot hebben we ook twee keer gevochten voor ons eergevoel. Zo zal het zondag opnieuw zijn.”


Antwerp duimt voor AA Gent

In principe moet Antwerp nu barrages spelen tegen de winnaar van de Europe play-offs, tenzij die winnaar bekerwinnaar AA Gent wordt. Op twee speeldagen van het einde hebben de Buffalo’s een comfortabele voorsprong van vier punten op Genk, dat dus nog niet helemaal is uitgeteld. ­Beide ploegen staan zondag (16.00) tegenover mekaar in de Cegeka Arena. Als Genk er alsnog in slaagt om eerste te eindigen, dan volgt er een barragewedstrijd om Europees voetbal tegen Antwerp. Maar als Gent zijn eerste plaats vasthoudt - dit weekend kan het al zover zijn, een gelijkspel in Limburg volstaat - valt die barragewedstrijd weg omdat de Buffalo’s nu al een beter Europees ticket (lees: de laatste voorronde van de Europa League) beet hebben dankzij hun bekerwinst. In dat geval krijgt Antwerp het laatste Europese ticket dat ­toegang biedt tot de tweede voorronde van de Conference League. (red)


Ondertussen werd hij gelinkt aan Antwerp en nu zelfs als mogelijke vervanger van Schreuder gezien bij Club Brugge, maar een verlengd avontuur bij Gent lijkt toch het meest waarschijnlijke.


Vanhaezebrouck zelf wilde er de voorbije weken weinig over zeggen en wilde ook niet dat er in de pers over gecommuniceerd werd.


Niets achter zoeken

Ook op een persconferentie voor de wedstrijd in en tegen Genk heeft hij zich nogmaals uitgelaten over de zaak. "Mijn contract? Zoals gezegd zijn we daar mee bezig. Dat kan eventjes duren, maar jullie hoeven daar niks achter te zoeken.ss

[

[𝕃𝕀𝕍𝔼@𝕊𝕋ℝ𝔼𝔸𝕄]]Genk Gent LIVE OP TV (Belgian First Division A) 15 may 2022

More actions