Profile

Join date: Jun 5, 2022

About

Norge Sverige live stream. Nå må Norges G19-landslag trolig slå både Nederland og Serbia for å sikre seg den siste EM-billetten.🔴GÅ LIVE🔴📺🥊👉 KLIKK HER FOR Å SE🔴LIVE LINK🔴📺🥊👉 KLIKK HER FOR Å SENorge, Ukraina, Nederland og Serbia kjemper om den siste plassen i sommerens U19-EM i Slovakia. Kampene i de øvrige elite-gruppene ble spilt i mars. Det skulle i utgangspunktet også Norges gruppe gjøre, men alle kampene ble utsatt grunnet Russlands invasjon og krig i Ukraina.


Etter en målløs 1. omgang fikk Norges lovende G19-landslag en tøff start etter hvilen. Yehor Yarmoliuk sendte Ukraina i ledelsen fra straffemerket like etter pause. Men Norge slo tilbake og utliknet midtveis i 2. omgang:


Nordsjælland Andreas Schjelderup ble felt. Strømsgodsets Tobias Gulliksen var iskald fra elleve meter.


Men seks minutter seinere ble kampens tredje straffespark idømt, denne gang i favør Ukraina. For andre gang gjorde Yarmoliuk seg klar fra elleve meter. Denne gang reddet Norges sisteskanse Magnus Rugland Ree, men Marko Sapuha var våken på returen og ordnet 2-1 til Ukraina.


Norge jaktet utlikning, men i stedet punkterte Ukraina tilsynelatende kampen i motsatt banehalvdel da Navin Malysh ordnet 3-1 etter en kontring.


Men fem minutter på overtid banket Haugesunds Christos Zafeiris inn 2-3-utlikningen med en perle i krysset - og blåste nytt liv i oppgjøret. Men sluttspurten kom for seint. Ukraina slo Norge 3-2.


Norge G19 møter Nederland 4. juni og Serbia 7. juni. Gruppevinneren blir det åttende laget som skal spille U19-EM i sommer.


I tillegg til vertsnasjonen Slovakia er England, Frankrike, Italia, Israel, Romania og Østerrike klare for EM-sluttspillet.

Er det straffbart å hjelpe flyktninger til Norge?


I dag, 3. juni, markeres 100 dager med krig i Ukraina. Krigen har ført til den største flyktningkrisen i moderne tid. Den har skapt et enormt engasjement blant norske bistandsytere. Hjelpeorganisasjoner og privatpersoner har satt seg bak rattet, leid busser eller hyret transportselskaper for å hjelpe ukrainske flyktninger til Norge.


Til manges forundring er disse velmente handlingene forbundet med et straffansvar for menneskesmugling.


Straffansvaret rammer hjelp til flyktninger uten gyldige reisedokumenter.


I praksis gjelder dette millioner av ukrainere som mangler biometriske pass – et dokument som gir 90 dagers visum i EU/Schengen. Imidlertid har de fleste ukrainske flyktninger ID-papirer i form av nasjonale ukrainske pass.


Utlendingsdirektoratet (UDI) advarer mot å hjelpe flyktninger med innreise.


De skriver på sine hjemmesider at «[s]elv om hensikten din er god, så kan transport av mennesker uten riktige dokumenter for lovlig innreise regnes som menneskesmugling, som er straffbart».


For mange er det uforståelig at man kan risikere straff for menneskesmugling for å ha ytt transportbistand til ukrainske flyktninger.


Særlig gjelder dette når flyktningene kan identifisere seg, og når ukrainere uten biometrisk pass innvilges asylstatus i Norge på lik linje med flyktninger med gyldige reisedokumenter. Dessuten er ukrainerne innvilget kollektiv flyktningstatus i Norge og EU.


N

Nettet TV@ Norge vs Sverige live på nettet TV 5. juni 2022

More actions