Profile

Join date: May 10, 2022

About

Giro 2022. Etappe 4 (Avola - Etna). Eerste clash tussen de klassementsrenners


☛🔴 Giro d’Italia 2022


☛🔴 Giro d’Italia 2022


Rustdag in de Giro vandaag. De renners maken de verplaatsing van Hongarije naar Italië. Na een punchersrit, een tijdrit en een vlakke etappe is het vanaf morgen tijd voor het echte werk. De klassementsrenners zullen er meteen moeten staan in deze eerste week op Italiaanse bodem. Wat staat er op het menu?


Op het Italiaanse vasteland is het nog even wachten, want morgen en overmorgen maken de renners nog een tussenstop op Sicilië.


Vanuit Avola rijden ze dinsdag langs enkele toeristische trekpleisters richting de slotklim op de Etna. De vulkaan kan voor een eerste uitbarsting in de klassementsdebatten zorgen.


De slopende klim van zo'n 25 kilometer is in principe geen spek voor de bek van Mathieu van der Poel, maar onze Giro-volger Renaat Schotte is toch benieuwd wat hij kan.


"De Etna heeft de voorbije jaren slechts kleine verschillen opgeleverd omdat er vaak niet vol doorgereden werd. Als dat nu ook zo is, ben ik toch benieuwd hoe ver Van der Poel kan komen. Hij zal zich alleszins niet zonder slag of stoot gewonnen geven", vertelt hij ons vanuit Italië.


Simon Yates gaat vandaag als tweede in het algemeen klassement van start in de Ronde van Italië. De Brit heeft die goede positie te danken aan zijn overwinning in de tijdrit, op dag twee van de Giro d’Italie. “Belangrijk om niet op elke aanval te reageren”, vertelde hij over de rit naar de Etna.


De vlucht van de dag kwam er meteen na de start: drie Italianen gingen vooruit rijden: ploegmaats Mattia Bais en Filippo Tagliani (Drone Hopper-Androni Giocattoli) en Samuele Rivi (EOLO-Kometa). Opvallend: de twee ploegmaats gingen ook vrijdag samen in de aanval. Ze kregen tot zes minuten voorsprong maar Alpecin-Fenix, later geholpen door Lotto-Soudal en Groupama-FDJ, hield de kloof onder controle. Op 28 km van de finish was de hergroepering al een feit.


Op 12 km van de aankomst demarreerden Pascal Eenkhoorn en Rick Zabel. De Duitser wilde enkel zijn blauwe bergtrui verdedigen op het korte klimmetje aan de abdij van Tihany en liet zich snel uitzakken, de Nederlander werd wat later gegrepen.


De verwachte massasprint kwam er en daarin bleek Mark Cavendish de snelste, voor Arnaud Démare en Fernando Gaviria. Meteen zijn zestiende ritzege ooit in de Giro.

G

Giro 2022 Live#]] Ronde van Italië 2022 Live Broadcast 10 May 2022

More actions