top of page

Profile

Join date: Jun 5, 2022

About

Noa Bachner: Norge är på väg att sätta Sverige på pottkanten. Svensk fotboll har ett problem. Länge kändes det som om dagen aldrig skulle komma, men jag är ledsen att säga som det är.🔴GÅ LIVE🔴📺🥊👉 KLICKA HÄR FÖR ATT SE🔴LIVELÄNK🔴📺🥊👉 KLICKA HÄR FÖR ATT SESvenska landslagsduon hyllar Norges förbundskapten: "Har betytt otroligt mycket"

Det är ett nordiskt derby när Sverige möter Norge i Nations League. Och det blir också ett kärt återseende när Robin Olsen och Ludwig Augustinsson ställs mot förbundskapten Ståle Solbakken, båda hade nämligen honom som tränare i FC Köpenhamn.


- Det är klart att det blir speciellt att möta honom. Ståle har betytt otroligt mycket för mig. Jag har honom att tacka för mycket. Det är ett kärt återseende, säger Olsen och fortsätter:


- Det gick inte jättebra för mig i Grekland. Han var den som tog mig till FCK. Han gav mig chansen. Vi fick en bra relation.


Ludwig Augustinsson håller med:


- Han har betytt otroligt mycket. Det var framför allt när jag kom till honom och FCK som jag kände att jag började flyga. Han gav mig chansen, och han är en fantastisk tränare som jag har otroligt mycket att tacka för. Han la upp en plan för mig. Jag kunde nästan ha gått utomlands från FCK ännu tidigare, men han sa att jag behövde stanna och bygga upp mig och få Champions League och kunna etablera mig sen. Jag har alltid lyssnat på honom.


Taktiskt väldigt bra. Sedan har han det här att han kräver väldigt mycket av spelarna, men utanför plan är han ändå avslappnad. Och han kan hantera alla olika typer av personer. Och det är han som bestämmer, ingen annan.


När Fotbollskanalen berättar för Ståle Solbakken om vad den svenska landslagsduon sagt så blir han väldigt glad.


- Det är fint att höra. Jag har bara haft goda erfarenheter med svenska spelare. Väldigt många svenskar. De svenska spelarna har bidragit stort till succén i FCK. Det har lite att göra med att svenskar har lätt för att ta emot taktisk input, duktiga att få ut det du säger till om.


- Både Robin och "Ludde" hade fantastiska prestationer i FCK, och nu såg jag också att ”Sotte" (Sotirios Papagiannopoulos) blev inkallad. Så jag har bara goda erfarenheter av svenskar, säger han.


Sveriges generationsväxling betyder att mindre rutinerade spelare tar plats i Nations League. Norge har å sin sida sin största stjärna någonsin på planen. Men pressen stör inte Erling Braut Haaland.


– Han bryr sig inte om det, säger lagkamraten Martin Ødegaard.

Inför Nations League-matchen mellan Sverige och Norge ligger det mesta av fokuset, för båda länder, på anfallaren Erling Braut Haaland.


Spaltmeter skrivs om den norske 21 åringen som just nu är en av fotbollsvärldens starkast lysande stjärnor. Men pressen rör honom inte i ryggen.


– Han bryr sig inte om det, så han tacklar det bra. Han är samma person han alltid varit, med fokus på vad han ska göra. Det är att göra mål och hjälpa oss att vinna, säger lagkamraten, tillika lagkaptenen, Martin Ødegaard på en presskonferens.[

[[STREAM TV]] Sverige Norge stream gratis 5 juni 2022

More actions
bottom of page